Автор: Марко Травальо,Il Fatto Quotidiano Превод от италиански Владислав НаковЕвропротезиСаундтракът на

...
Автор: Марко Травальо,Il Fatto Quotidiano Превод от италиански Владислав НаковЕвропротезиСаундтракът на
Коментари Харесай

Марко Травальо: През юни да гласуваме масово срещу войнолюбието, което осъди Украйна на смърт, иначе катастрофата Фон дер Лайен ще се завърне

Автор: Марко Травальо, " Il Fatto Quotidiano " Превод от италиански Владислав Наков

Европротези

Саундтракът на новата Европа, която ще се роди след изборите през юни, звучи като дрънчене на катетри, протези, папагали, проходилки, инвалидни колички, капки и колани за херния. Да взема решение бъдещето на Европа се кандидатира най-лошото й минало:  Едни хора, които в никакъв случай не са се справили с нищо, създали са кариера поради неуспехите си, в този момент заплашват да изиграят бис. Даже се показват за нови (и имат вяра, че са нова), афишират „ радикални промени “, приказват като двайсетгодишни фанатици, който откриват първия си " стартъп ", до момента в който към този момент са нанесли вреди, сходно на тези от времето на Андреоти (Джулио Андреоти - нееднократен министър председател на Италия - бел.прев.) или са прекарали живота си в опити да му подражават. Гласоподавателите към момента не са дали своят вот, никой не знае какво болшинство ще има, само че тези нещa, които назоваваме медии, към този момент вземат решение кой ще ръководи Европейската комисия, кой ще бъде част от нея и с каква стратегия.

Сред любимците е ходещата злополука Урсула фон дер Лайен, само че в конкуренция с нейния италиански сътрудник, в сектора на бедствията - Марио Драги. Човекът, който ръководи Италия 18 месеца, без да направи нищо, с изключение на да показва непоносимо войнолюбие, което осъди Украйна на гибел, след което избяга за малко, преди италианците да съумеят да го заловен, само че в точния момент, с цел да завоюва единствената партия, която се опълчи на неговото държавно управление.

Умиращата Европейска комисия му повери задачата да изготви отчет за конкурентоспособността на европейската стопанска система, което е точно неговата мощна страна. На 31.05.2022г. " огромният икономист " предвижда, че „ оптималното влияние на глобите против Русия ще бъде през лятото “, само че не беше показал коя година и коя страна. Всъщност съветският Брутният вътрешен продукт, вместо упования летен банкрут, набъбна шест (6) пъти повече от този на Европа през 2023 година Завчера, със своите революционни хрумвания, т.е. същите остарели нелепости, се появи и другият, който нищо не схваща, само че провокираха оргазъм в италианските мейнстрийм медии, а уеб страниците, които имат значение, като Politico, Bloomberg и Financial Times, не написаха и една дума - Енрико Лета (Лидер на Демократическата партия - бел.прев.), който, откакто банкрутира всичко, което можеше да се банкрутира в Италия разгласи че „ Русия ще изпадне в несъстоятелност след няколко дни “. Това беше преди  точно 771 дни (9.3.2022г), също беше помолен от Европейски Съюз да напише " някои свои мисли за единния пазар ".

Колкото повече провали имаш в личната си страна, толкоз повече шансове имаш в Европейски Съюз. Усещането е като да живееш във кино лентата " Фиаско в Милано " (италиански филм с легендите Виторио Гасман и Клаудия Кардинале от 1959г. -бел.прев.), продължение на шедьовъра на Марио Моничели - " I soliti ignoti " (група дребни крадци се пробват да ограбят заложна къща в Рим, което води до поредност от комични злополуки, с присъединяване на В. Гасман, К. Кардинале и М. Мастрояни - бел. прев). 

Искат да ни убедят, че гласът ни не коства нищо и на 8-9 юни е по-добре да отидем на плаж. Това е в действителност още една причина да създадем тъкмо противоположното и да гласуваме всеобщо, само че единствено за тези, които се кълнат в никакъв случай повече да не поддържат превъоръжаването за сметка на обществото. Тоест да стоим надалеч от Урсулите, Мариодрагитата и целия геронтокомиум.

Инфо:  " Il Fatto Quotidiano "

 


 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР